Search
Close this search box.

“We gaan er samen voor zorgen dat we stappen maken”

Ambulant begeleider Abderafik:

“We gaan er samen voor zorgen dat we stappen maken”

Het leuke van werken bij Qima Zorg vindt Abderafik Darrazi dat hij zijn eigen kennis en ervaring kan toepassen. Abderafik: “Je krijgt de volledige vrijheid om het op jouw manier te doen. Het gaat er om dat je integer en betrouwbaar bent en het vertrouwen van de cliënt weet terug te winnen. Dat maakt het samenwerken met de cliënt fijner. Dat is onze kracht. We hebben geen vast protocol. Het gaat erom welke weg het beste bij iemand past. We gaan er samen voor zorgen dat we stappen maken. Dat geeft voldoening. Het mooie van ons werk is ook dat je na verloop van tijd tegen de cliënt kunt zeggen: Kijk waar we waren en kijk waar we nu zijn!”

“Niet kijken naar het verleden, maar focussen op de toekomst”
Abderafik: “Elke cliënt is uniek en heeft talent. Het is belangrijk om te ontdekken waar iemand goed in is en daarop te focussen. Dan zie je iemand ook echt opbloeien en daar ga je op door. Dat zie je ook terug in de interactie tussen jou en de cliënt. Niet kijken naar het verleden, maar focussen op de toekomst. Door oplossingsgericht en toekomstgericht te werken. Dan zet je mensen in hun kracht en stimuleer je de cliënt om zelf na te kunnen denken over hun krachten en hulpvragen.”

“Investeren in de relatie met de cliënt vindt Qima Zorg erg belangrijk”
Abderafik: “Het leuke van werken bij Qima Zorg is dat je totale vrijheid hebt. Het is jouw project. Je krijgt het totale vertrouwen. Je mag het op jouw manier doen en als je hulp nodig hebt, dan denkt Qima Zorg met je mee. Investeren in de relatie met de cliënt vindt Qima Zorg erg belangrijk. Achterhalen wie iemand is. Zoveel mogelijk maatwerk leveren. We gaan voor de duurzame verandering. Na verloop van tijd merk je dat de samenwerking tussen jou en de cliënten sterker wordt. Je spreekt dezelfde taal, waardoor dingen veel sneller gaan. Ik heb tot nu toe nog niet meegemaakt dat een cliënt zegt: ‘Ik wil met een andere begeleider verder’.”

“Door zijn dochters de ruimte te geven, keerden ze vanzelf naar hem terug”
“Het is mooi als je echt iets voor iemand kan betekenen. Een cliënt van mij was gescheiden en wilde z’n dochters zo graag zien, dat hij ze ging opwachten. Ik vertelde hem dat zij dat ervaarden als stalken. Daardoor kwam er veel spanning en druk op het gezin te staan. Ik adviseerde hem zijn dochters meer ruimte te geven. Dat heeft hij gedaan en is heel goed uitgepakt. Zijn dochters komen nu wekelijks naar hem toe. Ik zie gewoon een ander persoon”, besluit de ambulant begeleider.