Search
Close this search box.

“Je geeft mensen hun waarde terug”

Ambulant begeleider Mohammed :

“Je geeft mensen hun waarde terug”


Ambulant begeleider Mohammed Tighadouini vindt het mooie van zijn werk dat je er voor de mensen bent. Mohammed: “Je wilt wat voor ze betekenen. Je geeft mensen hun waarde terug.”

“Ik besteed heel veel tijd om cliënten beter te leren kennen”
Mohammed: “Ik besteed heel veel tijd om cliënten beter te leren kennen. Want het gaat om hen. Dan kun je ze ook veel beter begeleiden en ondersteunen. Het gaat er om dat je hun vertrouwen wint. Dan willen ze hun verhaal ook met jou delen. Je leert wie ze vroeger waren, wat helpt om ze weer in hun kracht te zetten.”

“Qima is geen doorsnee zorgbureau dat een lijstje afwerkt”
“Qima Zorg is anders dan andere zorgaanbieders. We zijn geen doorsnee zorgbureau dat een lijstje afwerkt. Qima Zorg levert echt maatwerk. We verdiepen ons echt in wat iemand wil. Waar loopt hij of zij tegenaan? Want als je precies weet wat iemand voor ogen heeft, kun je hem of haar veel beter helpen om dat te bereiken. Dan kun je echt kwaliteit leveren”, vertelt de ambulant begeleider.

“Toen hij bij ons binnenkwam zat hij helemaal in de put en nu is hij hartstikke vrolijk”
Mohammed: “Laatst kwam er iemand bij ons die helemaal van slag was, omdat hij het theorie-examen voor z’n rijbewijs niet had gehaald. Wij zijn er dan voor hem. Ik heb hem toen geholpen door hem te overhoren. En met resultaat. Hij heeft alles binnen 5 weken gehaald, het theorie- en praktijkexamen. Toen hij bij ons binnenkwam zat hij helemaal in de put en nu is hij hartstikke vrolijk. Voor ons geeft dat natuurlijk ook voldoening. Nu zijn we samen bezig om een leuke baan te vinden als bezorger. Dat is de volgende stap.”        

“Met onze persoonlijke benadering maken we het verschil”
Abderrahim: “Onze kracht is dat we heel makkelijk aansluiting vinden bij de cliënt. Wij werken intercultureel. Dat zorgt voor een stukje herkenning. Wij laten de cliënten in hun waarde. Wij kijken vanuit hun bril naar de wereld. Bij ons is de uitdaging om de wereld van de cliënt en de maatschappij waarin wij leven met elkaar te verbinden. Wij werken aan de werkrelatie. Wie is de persoon? Waar komt hij of zij vandaan? Daar schenken we oprecht aandacht aan. We investeren echt in het contact met de persoon en vogelen uit waar een bepaald gedrag vandaan komt. Daardoor kunnen we echt iets betekenen voor de cliënt. Met onze persoonlijke aanpak maken we het verschil.”

“Met ons diverse team zorgen we voor de beste match tussen collega’s en cliënten”
Abderrahim: “Qima Zorg ben ik alleen gestart. Al snel kreeg ik cliënten uit het Midden Oosten. Toen heb ik een goede vriend van mij benaderd die een opleiding in de sociale sector heeft gevolgd en ook nog Arabisch spreekt. Hij stond er voor open om de cliënten te gaan ondersteunen en is mijn eerste collega geworden. Daarmee zorgden we voor een hele goede match tussen begeleider en cliënt. Wij groeiden als organisatie en zijn vervolgens verder gaan bouwen aan ons team. Omdat de problematiek bij cliënten soms groot is, heb ik ook een oud collega aangetrokken die gedragskundige is. We kijken naar de behoeften van cliënten en daar zoeken we de collega’s bij die daar het beste bij passen. Inmiddels hebben we zeven begeleiders, twee kwaliteitsmedewerkers en twee orthopedagogen. Met ons diverse team zorgen we voor de beste match tussen collega’s en cliënten.”   

“We richten ons ook op lifestyle, huisvesting, forensisch en een eigen academie”
De core business van Qima Zorg is ambulante begeleiding. Ondersteuning van mensen in de thuissituatie of bij Qima op kantoor. Abderrahim: “We richten ons ook op lifestyle, huisvesting, forensisch en een eigen academie. Daarmee willen we onze cliënten, maar ook onze toekomstige collega’s een compleet programma aanbieden om zich te ontwikkelen.  

“Bij Qima Zorg gaan we een stap verder voor onze cliënten”
Abderrahim besluit met een leuke anekdote, die kenmerkend is voor Qima Zorg: “Een tijdje geleden was een hulpverlener van ons aanwezig bij een zitting van een van onze cliënten. De rechter maakte daar een opmerking over. Hij vond het opmerkelijk, maar ook heel positief dat de cliënt tijdens de zitting werd bijgestaan door de hulpverlener. Bij Qima Zorg gaan we een stap verder voor onze cliënten. We willen echt het verschil voor hen maken.”