Search
Close this search box.

“Je geeft de cliënt de motivatie om door te gaan en zijn doelen te bereiken”

Ambulant begeleider Saida:
“Je geeft de cliënt de motivatie om door te gaan en zijn doelen te bereiken”

Ambulant begeleider Saida voelt zich aangesproken door de diversiteit die haar werk met zich meebrengt. Saida: “Je hebt te maken met verschillende doelgroepen en verschillende leeftijden. Je wordt uitgedaagd en je kunt echt het verschil maken. Door er voor iemand te zijn. Je bent een luisterend oor en geeft de cliënt de motivatie om door te gaan en zijn doelen te bereiken.”

“We gaan er samen voor zorgen dat de balans er weer is”
Saida: “Ik vertel cliënten dat ze uniek zijn. Nu ben je uit balans. We gaan er samen voor zorgen dat die balans er weer is. Door huisvesting. Door werk. En door dagbesteding, zodat je bij elkaar kunt komen. Ik vertel dat ze er mogen zijn en dat ze er niet alleen voor staan.”

“Bij Qima begeleiden we de cliënten in hun eigen taal”
“We onderscheiden ons door maatwerk en stellen de cliënt centraal. Bij Qima begeleiden we de cliënten in hun eigen taal. Dat is een groot voordeel. Want daardoor kun je dingen veel duidelijker uitleggen en met elkaar bespreken en afspraken maken. Wij kijken welke zorg en begeleiding het beste bij iemand past en geven net even dat zetje dat iemand nodig heeft. Samen werken we aan de doelen die gesteld zijn en zetten onze creativiteit in om die doelen te bereiken. Soms zijn er cliënten met schulden. Dan kijken we hoe we hen kunnen ontlasten. Bijvoorbeeld door een beroep te doen op de moskee of door een bewindvoerder of budgetbeheerder in te schakelen. Bij Qima Zorg gaan we echt verder voor de cliënt”,
vertelt de ambulant begeleider.

“We bouwen echt een vertrouwensband op met de cliënt”
Saida: “Bij Qima Zorg kiezen we voor de persoonlijke benadering. Anders kan een cliënt zich niet openstellen. We bouwen echt een vertrouwensband op met de cliënt. Als er een afspraak gemaakt wordt in de opvang gaan we de eerste keer mee. De drempel moet laag zijn. Zeker bij een LVB-er. Anders is de kans groot dat de cliënt niet op de afspraak verschijnt.”

“Een gescheiden vrouw zonder baan heeft een beroep op ons gedaan en is nu taxichauffeur”
De ambulant begeleider geeft een mooi voorbeeld van wat Qima Zorg voor iemand kan betekenen. Saida: “Een Marokkaanse vrouw kreeg te maken met huiselijk geweld, is gescheiden en kwam in een blijf van mijn lijf huis terecht. Zij had geen baan en moest twee jonge kinderen opvoeden, waarvan een kind met een beperking die heel veel zorg nodig heeft. Zij heeft een beroep op ons gedaan en is zo sterk dat ze er bovenop is gekomen. Ik heb haar ondersteund, waarna zij haar rijbewijs heeft gehaald en een baan heeft gekregen als taxichauffeur.”