Search
Close this search box.

“De begeleider van Qima Zorg kwam heel veel bij mij op het project om te kijken of het allemaal goed ging”

Jacqueline Weelen, werkmeester bij de reclassering:


“De begeleider van Qima Zorg kwam heel veel bij mij
op het project om te kijken of het allemaal goed ging”

Jacqueline Weelen is werkmeester bij de reclassering en begeleidt en coacht mensen bij het vervullen van hun taakstraf. De samenwerking met Qima Zorg bevalt haar heel goed. Jacqueline: “Qima Zorg is de vaste begeleider van een cliënt. Daardoor kom ik automatisch met Qima in contact. De begeleiders van Qima Zorg zijn heel betrokken en doen net dat stapje extra voor de cliënten die zij begeleiden. De begeleider van Qima Zorg waar ik mee te maken had kwam ook heel veel bij mij op het project om te kijken of het allemaal goed ging. Ik heb dat als heel prettig en betrokken ervaren.”  

“Qima zorgt net even voor dat kersje op de slagroomtaart”
Jacqueline: “Ik heb het idee dat ze een stapje meer doen. Net even dat kleine stukje dat nodig is. Qima zorgt net even voor dat kersje op de slagroomtaart.”

“Als het er van de 10 bij 2 lukt, dan ben je heel blij”
“Je hebt mensen die zitten hier de tijd uit en zijn totaal niet gemotiveerd. Ik vind dat je toch moet proberen om ze te motiveren, zodat ze toch weer de arbeidsmarkt op kunnen gaan. Als het er van de 10 bij 2 lukt, dan ben je heel blij”, vertelt de werkmeester. 

“Nou, de begeleider van Qima ging hem gewoon uit z’n bed halen en zette hem bij mij neer”
Jacqueline: “Dat ze bij Qima Zorg net even dat stukje extra geven is voor ons natuurlijk heel erg stimulerend. Ik had een cliënt van Qima Zorg die totaal niet gemotiveerd was. Die kwam ook niet opdagen of had zich weer verslapen. Nou, de begeleider van Qima ging hem gewoon uit z’n bed halen, zette hem bij mij neer en bleef er even bij. Op die manier is die jongen er wel doorheen gekomen. Daar heb ik zo’n bewondering voor. Dan doe ik ook dat stukje extra. Dan denk ik, die jongen is het waard. Hij was bezig met z’n rijbewijs. Dan zorg ik dat ik ook ’s avonds bereikbaar ben. Of om hem een woordje van troost te bieden als hij het niet gehaald heeft. Of om hem te feliciteren als hij geslaagd is. Dat laatste is dus het geval. Dan kan hij overal als chauffeur aan de slag en gaat er ineens een wereld voor hem open.”