Search
Close this search box.

“De betrokkenheid van Qima Zorg gaat echt een stap verder”

Matthijs van Dam, strafrechtadvocaat:

“De betrokkenheid van Qima Zorg gaat echt een stap verder”

Matthijs van Dam is strafrechtadvocaat en behandelt de strafzaken voor een aantal cliënten van Qima Zorg. Matthijs: “Ik heb een heel goed en constructief contact met Qima Zorg. De begeleiders zijn heel betrokken bij hun cliënten. De samenwerking is altijd super. De betrokkenheid van Qima Zorg gaat echt een stap verder dan veel andere instanties waar ik mee te maken heb.”


“Al is het er maar één die wél het circuit uitkomt, het is er wel één”
Matthijs: “Die stap extra zorgt er voor dat cliënten niet afglijden. Zonder die extra begeleiding komen ze niet uit het circuit. En al is het er maar één die wél het circuit uitkomt, het is er wel één. Dat waardeer ik enorm aan Qima Zorg. Die extra begeleiding en betrokkenheid uit zich met name ook in het meegaan naar de zitting en naar politieverhoren. Daarnaast hanteert Qima Zorg strakke kaders en pakt de relatie die cliënten hebben met de begeleiders van Qima Zorg heel positief uit.

“Bij Qima Zorg proberen ze echt een band op te bouwen met de cliënt”
“Je moet je voorstellen, die cliënten zitten al heel lang in de hulpverlening. En die cliënten hebben eigenlijk de moed al opgegeven omdat er vaak heel veel wisselingen zijn bij de reclassering en zij het gevoel hebben dat er te weinig aandacht aan hen wordt besteed. Bij Qima Zorg proberen ze echt een band op te bouwen met de cliënt en zijn ze daadwerkelijk in hem of haar geïnteresseerd. En dat werpt z’n vruchten af”,
aldus de strafrechtadvocaat.

“Dat Badr de theorie voor z’n rijbewijs heeft gehaald vind ik echt knap”
Matthijs: “Badr is een van de meer geslaagde voorbeelden. Iemand met een belast verleden die wat minder begaafd is. Maar ook iemand die hele specifieke strakke kaders nodig heeft, zonder dat hem dat echt zwaar wordt opgelegd. Hij had een eigen plek nodig, want hij kwam tot niks. Dat Badr de theorie voor z’n rijbewijs heeft gehaald vind ik echt knap. Want theorie is tegenwoordig echt niet meer appeltje, eitje. Ik heb best wel veel contact met Badr. Dan zie je gewoon dat hij daar erg mee bezig is als het niet lukt en hoe belangrijk het is om iemand te stimuleren om het wel te laten lukken. Daar heeft Qima Zorg ook een belangrijke rol in gespeeld. Ik denk dat die intensieve begeleiding voor Badr ongelofelijk belangrijk is. Dat heeft bij hem echt heel goed gewerkt.”